Search
Close this search box.

NEWS &
Press

Μάριος Λουκαΐδης: Από Στέλεχος Επιχειρηματίας…

Τις νέες του επιχειρηματικές κινήσεις έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα ο γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο Μάριος Λουκαΐδης.

Μερικούς μήνες μετά την αποχώρηση του από τον Όμιλο CTC, o Μ. Λουκαΐδης αποκαλύπτει στο Insider τα επόμενα επιχειρηματικά του πλάνα, τα οποία καταπιάνονται με τρεις διαφορετικούς μεν αλλά συνδεδεμένους πυλώνες.

  1. ΥourBusinessAmbassadorΙnCyprus: Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην εκπροσώπηση και υποβοήθηση ξένων εταιρειών που έχουν εμπλοκή ή ενδιαφέρονται για την κυπριακή αγορά. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει θα καταπιάνονται αποκλειστικά με το επιχειρησιακό κομμάτι και κυμαίνονται από αποτύπωση της αγοράς μέχρι ανάλυση των κανονισμών και νομοθεσιών, υποβοήθηση στην εξεύρεση διευθυντικών στελεχών και όχι μόνο. Όπως ανάφερε, η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ και όλο και περισσότερες εταιρείες του εξωτερικού ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ενεργά στην Κυπριακή Αγορά.
  2. Νο.How Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την παροχή υπηρεσιών και τεχνογνωσίας σε εταιρείες με προβλήματα ώστε να μπουν σε μία βιώσιμη πορεία (turnaround) μέσω ορθολογικής διαχείρισης, εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών αλλά και εποπτείας του όλου εγχειρήματος.
  3. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στη συμμετοχή σε συνέδρια και διαλέξεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό αλλά και στη συμμετοχή του σε Διοικητικά Συμβούλια κυπριακών και ξένων εταιρειών με παράπλευρο στόχο την προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση μέσα από νέες εμπειρίες.

«Στα 62 μου αποφάσισα να γίνω κι εγώ επιχειρηματίας (Δεν θα ξεχάσω τον Αντρέα Παπαέλληνα που μου ανάφερε ότι έφτιαξε το πρώτο ΑλφαΜέγα όταν ήταν 64 χρόνων) και είναι πραγματικά κάτι που ήδη απολαμβάνω μετά από 37 χρόνια στην καρδιά των επιχειρηματικών εξελίξεων», σχολιάζει χαρακτηριστικά. Όπως εξηγεί, τα νέα του εγχειρήματα θα στεγαστούν κάτω από μία νέα εταιρεία υπό την ονομασία «+praxis» ονομασία η οποία παραπέμπει στο ρήμα πράττω, στις πράξεις και όχι στα λόγια, αλλά και το εμπόριο (να θυμηθούμε μία κυπριακή παροιμία, όπως εξηγεί, που λέει «Για πράττε, για μετάπραττε για πού την Κύπρο φύε») και τέλος τις αριθμητικές πράξεις διότι είναι απαραίτητο στοιχείο μιας επιχειρησιακής προσπάθειας. Το + (συν) όπως μας ανάφερε θα είναι η προσωπική του πρόσθεση στις προσπάθειες των πελάτων του με τους οποίους θα syn-praxis.

Το νέο εγχείρημα του Μάριου Λουκαΐδη έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται και στην πράξη αφού όπως αποκαλύπτει έχει ξεκινήσει συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένα projects με εταιρείες που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην κυπριακή αγορά και όχι μόνο. Με χαρά και έκπληξη μας ανακοίνωσε ότι είναι γεμάτο το πιάτο του μέχρι τέλος του χρόνου και δεν θα ασχοληθεί με άλλα έργα από αυτά που ήδη συμφώνησε μέχρι τον επόμενο χρόνο. Άλλωστε, η πολύχρονη εμπειρία του και εμπλοκή του σε όλους σχεδόν τους τομείς του επιχειρείν από λιανικό εμπόριο σε διάφορες κατηγορίες, διανομή FMCG, καλλυντικά, Catering, διάφορες υπηρεσίες, λογισμικό και εξέλιξη της τεχνολογίας τον καθιστούν ένα από τους λίγους στην Κύπρο με τόσο βαθιά γνώση των δεδομένων σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Μάριος Λουκαΐδης αποχώρησε από τον Όμιλο CTC πρόσφατα μετά από μία πορεία 25 ετών σε κορυφαίες θέσεις του ομίλου. Προηγουμένως είχα εργαστεί για 12 χρόνια στην πληροφορική τόσο σε λογισμικό αλλά και εξοπλισμό, δίκτυα και σχετικές υπηρεσίες ενώ το επαγγελματικό του ξεκίνημα το έκανε ως καθηγητής σε κολλέγιο της Κύπρου σε συναφή θέματα για 2 χρόνια.

Πρώτη δημοσίευση:

Facebook
Twitter
Pinterest
Scroll to Top