Search
Close this search box.

NEWS &
Press

Μάριος Λουκαϊδης: Πρέπει να απλοποιήσουμε αυτό που κάνουμε

«Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι που προσθέτουν αξία, να δούμε μαζί τι να κάνουμε ώστε να ωφελήσουμε στον καταναλωτή μας». Αυτό τόνισε ο Executive director FMCG, της CTC Public Μάριος Λουκαϊδης, στο 10ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics, που διοργάνωσε η ΙΜΗ, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016. Όπως είπε, επειδή δεν αλλάξαμε από μόνοι μας, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να αλλάξουμε, έχοντας πάντα την ευθύνη να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε με στόχο την ανάπτυξη.

 Ο κ. Λουκαϊδης, έφερε το παράδειγμα της Τesco, η οποία για 20 χρόνια σημείωνε τεράστια ανάπτυξη. Όπως είπε, βλέπει ποιο είναι το περιβάλλον που αλλάζει. Δεν βασίζει στο γεγονός ότι η αποδοτικότητα κερδίζει, αλλά στο ότι η αποτελεσματικότητα είναι αυτή που κερδίζει. «Αυτό που έκανε είναι ότι επένδυε συνεχώς στον πελάτη της για το μέλλον. Πρέπει να ακούμε τον καταναλωτή μας τι λέει. Αν είμαστε σίγουροι τι είναι καλό για τον πελάτη μας για να το κάνουμε. Πρέπει να απλοποιήσουμε αυτό που κάνουμε», σημείωσε. 

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά το 2013 είδαμε έναν καταναλωτή να σκέφτεται. «Θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά τους πιο έξυπνα», τόνισε φέροντας ως παράδειγμα ότι παλιά οι νοικοκυρές δεν γνώριζαν τις τιμές για το γάλα σε αντίθεση με σήμερα, που επιλέγουν από πού θα ψωνίσουν.

Μιλώντας για την Argosy τόνισε ότι είχε 18% μείωση του κύκλου εργασιών της όταν η Unilever ανακοίνωσε ότι έρχεται στην Κύπρο. «Έπρεπε λοιπόν να μειώσουμε το κόστος, χωρίς όμως να μειώσουμε μισθούς», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη να κερδίσει γρήγορα την ανάπτυξη.

Πηγή:


Facebook
Twitter
Pinterest
Scroll to Top